A számok szimbólumrendszere

A mintázatok kiválasztásánál fontos szempont volt a történeti hűség és hitelesség, másrészt egyfajta balról jobbra haladó, fejlődő dramaturgia.


7
Kiinduló pont, a diákhitel felvételének döntő pillanata. Gyerekes gondolkodás, rózsaszín köd, felelőtlenség, képlékeny, sodródó állapot.: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

8
"Írástekervények: elszigeteltség. A saját gondolatköreimbe való belebonyolódás,természetellenes túlagyalás, kombinálás. Ebben az időszakban naplókat írtam, hogy legyen valamiféle állandóság az életemben és hogy levezessem a drogos elmém paranoid gondolkodásából adodó feszültséget. Valakivel kellett kommunikálni, és mivel mindenfajta kapcsolat a külvilággal rémisztően bonyolultnak és sebezhetőnek tűnt, kézenfekvő volt a némaság időszakaiban csak saját magammal tárgyalni."


9
      THE MIKE NYLONS FIGURE: "U.A."


LSD bélyegek színes választéka. Mesterséges világ, ami a valóságból kiveszett "varázs" megélésének ígéretével kecsegtet.

n
"A pontban a The Corporation művészeti szervezet emblémája sejlik fel. A szervezet nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Hatalmas inspirációforrást jelentett a munkájuk és főleg az együttműködés."


"A The Corporation művészeti szervezetet négyen alapították 2000 őszén képzőművészeti egyetemistaként: Mátrai Erik, pao (Papp Gergely), Szenteleki Gábor, The Mike Nylons Figure (Borsos János)."A Szervezet kezdeteitől a szabad művészi útkeresést hangsúlyozza. Célja a művészi kifejezési formák és technikák birtokbavétele, a különböző műfajok és ágazatok közötti kapcsolatok újbóli felfedezése - ezeken keresztül erős és élő üzenetek közvetítése.
A The Corporation folyamatosan demonstrálja függetlenségét, rámutatva hogy nem a művészet hivatott kiszolgálni a politikusok, kereskedők, ítészek perverzióit: semmi esetre sem - a legkevésbé sem - befolyásolhatják ilyen irányból jövő uralmi törekvések. A The Corporation egy integrált szerv (közeg), ami hatékonyan kívánja összegezni és kiegészíteni több ember egyéni eszközeit, tudását és lehetőségeit.
Eszközeink és módszereink: táblaképfestészet, egyedi grafikák, installációk, objektek, performance-ok/akciók, verbális üzenetek, land-art munkák. Ezekkel teljesen egyenrangúan a The Corporation erősen használja a digitális médiumokat: design, videómunkák, elektronikus-zenei alkotások, szövegek, internet, multimédiás anyagok - az illúziókeltés. Az értelmezés határait szűkítve: a kísérleti elektronika, kísérleti film, a "kísérleti festészet", minden ami kísérleti. Ami pedig formába önti ezeket, az általában a TECHNO ___(cut&paste)__." 
Részlet a The Corporation alap-manifesztumából

Egy-két Corp opusz:

   

  pao: "a zagyak a zabsztaktcii"

pao: "afga reality nonwerbaal1"

                    hosszu: "the corp. milles brudermeister remix"gggggggggggggggggggggggggggg
Sötétség, kilátástalanság, kudarc.Tönkrementek a dolgok. ggggggggg
gggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

7

"Szemét:
"kajapara". Még egy állandósult foglalatosság tette izgalmassá napjaimat akkoriban: a felgyülemlő és mindig változó szeméthegyek fotózása a lakásban. Egyfajta dokumentáció, példás lenyomata akkori életstílusunknak. Soha nem főztünk, csak szemét-kajákon tengődtünk, környezetünket (és saját magunkat) teljesen elhanyagoltuk. Rendszertelenség és rendetlenség mindenütt, mint az ingerek legfőbb forrása."

9
"Denevérlepkét mintázó, festett, kínai papírkivágás. Akkori kedvenc motívumom volt a falra írt "semmisemmisemmi" szöveg felett lebegő, szines, törékeny és kicsit ronda démon "para-figurája".",
Neon szín: reményteli fordulópont, vízválasztó. Megtérés-újjászületés. RESTART 

-
Labirintus, a csapdahelyzetből való kilábalás. A történet vége a remélt happy end: a kép eladásásval rendezni tudjuk a hitelt.

                                           a
"mindenki nagyon boldog, mindenki jól van" (tipikus Misi sms, amikor vigyáz a csincsilláinkra távollétünkben)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése